2 STEM-wetenschappen leert bouwen

Onze leerlingen van 2 STEM-wetenschappen werken momenteel aan het project 'wij bouwen'.

Onze leerlingen van 2 STEM-wetenschappen werken momenteel aan het project wij bouwen’. Na wat uitleg over de verschillende stappen en materiaalsoorten gaven we hen de opdracht om zelf een stukje woning te ontwerpen en in te delen. Daarna werd ook een echte architect, nl. mr. Levi Deryckere uitgenodigd. Onze leerlingen hadden vragen voorbereid en onze architect deed zijn uiterste best om op alles een antwoord te geven.

Daarna kwam het onderzoekend leren aan bod: welk type beton is het sterkst?” De leerlingen stelden zelf hun beton samen en bouwden zelf een bekisting. Met een kleine trilplaat werden alle luchtbellen verwijderd. Na de kerstvakantie zullen we dan meerdere voorwerpen op hun ontwerp plaatsen en een meting uitvoeren met een nauwkeurigheid van 0,01 millimeter om de doorbuiging te registreren. Als afsluitend moment trekken we dan enkele besluiten en gaan we na of de hypotheses die de leerlingen vooraf maakten ook wel kloppen. Opnieuw gaan we dus tegelijk ontwerpend leren en onderzoekend leren gaan combineren. Dit is verbindend leren.