2A Maatschappij en welzijn

A-stroom

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Je leert een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je doet dit vanuit mens- en natuurwetenschappelijke domeinen zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie. Op die manier leer je zorg te dragen voor je gezondheid en welbevinden.

Je krijgt inzicht in het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties. Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en fenomenen. Je groeit in sociale en communicatieve vaardigheden die je kan toepassen in de meest verschillende situaties. We zoeken de verbondenheid met de omgeving door actief engagement. 

Je bent sterk geïnteresseerd in de mens en de maatschappij. Je vindt het boeiend om over alle aspecten van de mens na te denken en te onderzoeken vanuit wetenschappelijke inzichten. 

We focussen hierbij op verschillende interessegebieden die jou kunnen helpen bij de oriëntering naar een bepaalde studierichting in de tweede graad binnen het domein Maatschappij en Welzijn.

In deze richting bieden we de basis optie concreet aan. De basisvorming bereidt de leerlingen voor op een richting met de dubbele finaliteit zoals maatschappij en welzijn.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven