2A Moderne talen en wetenschappen

A-stroom

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

De basisoptie Moderne talen & Wetenschappen” bereidt voor op richtingen van het algemeen secundair onderwijs. Je hebt interesse in talen en wetenschappen.

Binnen de basisoptie moderne talen’ wordt tegelijk aan een talige, culturele én sociale vorming gewerkt. Je zal worden uitgedaagd om creatief met taal aan de slag te gaan, om diverse vormen van fictie te verkennen vanuit je eigen verbeelding en om het plezier te ontdekken van het literaire.

Binnen moderne talen’ gaan we zeer gevarieerd en sterk projectmatig tewerk. De thema’s en activiteiten zijn zeer uiteenlopend. Hoewel er wel degelijk een rode draad loopt doorheen alle opdrachten zal je bij aanvang van een nieuw thema merken dat het telkens om iets helemaal anders gaat.

Ben je een teamspeler? Of zie je jezelf eerder als een echte creatieveling? Zeggen ze wel eens tegen je dat je een sociaal beest’ bent? Merk je dat je net dat ietsje meer voeling’ hebt met taal? En heb je vooral zin om echt dingen te dóen in de les? Dan is moderne talen écht iets voor jou!

In deze basisoptie staan wetenschappelijk-technische verschijnselen en onderzoekend leren centraal. Je bouwt onder andere verder op wat je al kende uit de vakken natuurwetenschappen, techniek en wiskunde. Dit doe je aan de hand van een breed gamma aan onderzoeksprojecten en experimenten. We dagen je uit om vanuit verwondering en een kritische houding naar verschijnselen uit jouw dagelijks leven te kijken. Daaruit ontstaan onderzoeksvragen waarbij we je stimuleren om creatief op zoek te gaan naar stellingen en antwoorden. Vragen als Hoe kan dit? en Waarom is dat zo? zijn meestal de aanleiding om iets te onderzoeken.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven