4 Verzorging-voeding

bso

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat met voeding, hygiëne, woon- en leefomgeving te maken heeft? Vind je gezondheid belangrijk? Ben je graag bezig met huishoudelijke karweitjes? Zorg je graag voor mensen (kinderen of bejaarden) rondom jou? Ben je graag creatief, expressief en praktisch bezig? Dan is verzorging-voeding zeker iets voor jou!

Uniek aan deze richting

Het vak verzorging-voeding
In dit vak zijn er vier onderdelen:

• In basiszorg leer je jezelf kennen en ontwikkel je de nodige vaardigheden. Je werkt in projecten en bereidt je zo voor op het uitoefenen van een zorgberoep.
  • In gezondheid en welzijn krijg je zicht op het functioneren van het lichaam. Je leert ook hulp bieden bij eenvoudige noodsituaties.
  • In huishoudzorg word je een expert in maaltijd-, linnen- en interieurzorg.
  • In omgang en communicatie leer je omgaan met anderen (1-op-1-relatie, in groep, en met jouw doelgroep). uitstraling. Zo word je een competente kapster/​kapper!

En wat hierna?

In de derde graad zet je je opleiding verder in de Zorgkrachtschool:

Je kunt ook kiezen voor de richting Freinet Zorgplekleren in Secundaire freinetschool tvier of de richting Grootkeuken in RHIZO Hotelschool.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven