Sociale dienst

De sociale dienst van RHIZO staat steeds klaar voor leerlingen of ouders die vragen hebben over het betalen van de schoolkosten, over het aanvragen van studietoelagen en nog veel meer. Hieronder vind je alle informatie over de sociale dienst.

Schoolgaande kinderen brengen heel wat kosten met zich mee (schoolboeken, benodigdheden, agenda …). Het is niet altijd evident om deze zaken in één keer aan te kopen. Als scholengroep willen we ook ons steentje bijdragen om de druk zo laag mogelijk te houden.

We bieden alle ouders een overzicht van de te verwachten schoolkosten. Dit overzicht biedt een zicht op de verplichte kosten zoals boeken, uitstappen, benodigdheden… voor één schooljaar en per studierichting. Deze kosten worden gespreid over een boekenverkoop (eind augustus) en vier schoolrekeningen (herfst, kerst, pasen, juni).

Anderzijds beschikt de scholengroep RHIZO over een eigen Sociale dienst. Deze onafhankelijke dienst gaat samen met jullie als ouder op zoek naar de beste oplossing door jou te informeren, te bemiddelen of door te verwijzen naar een gepaste dienst.

Dit betekent concreet dat jullie als ouder er terecht kunnen om uit te zoeken of je recht hebt op een schooltoelage van de Vlaamse overheid en er samen één aan te vragen. Deze schooltoelage is een extra van de Vlaamse overheid om de schoolkosten te helpen betalen.

Daarnaast biedt de Sociale dienst ook een spreiding van betaling aan. Via een wederzijdse overeenkomst tussen de sociale dienst en de ouder biedt de school de kans om de kosten maandelijks in stukken te betalen. Hierbij is iedere situatie uniek en wordt alles discreet behandeld.

Indien je meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met Herlinde Vanwynsberghe, de verantwoordelijk van de Sociale dienst. Dit kan via de nummers 056 24 97 72 en 0490 42 42 41 of via mail herlinde.​vanwynsberghe@​rhizo.​be.